Over ons

Deze middag wordt georganiseerd door Het Vierde Huis in samenwerking met de gemeente Utrecht.

Over Het Vierde Huis

“Persoonlijke aandacht, houvast en richting. Voor ieder mens met een urgent woonprobleem.”

Het Vierde Huis biedt gemeenten en woningcorporaties een breed pakket aan producten en diensten bij urgente woonproblemen. Met onze uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring kunnen wij iedere gemeente en corporatie precies op maat ondersteunen. Dit doen wij met urgentiedienstverlening, woonruimtebemiddeling van specifieke doelgroepen en ondersteuning bij overlastzaken.

Het Vierde Huis ondersteunt 14 gemeenten op het gebied van de urgentiedienstverlening. Als onderdeel van deze dienstverlening voeren wij ook kansadviesgesprekken. In deze gesprekken krijgen woningzoekenden persoonlijke, snelle en duidelijke voorlichting over de kansen van een urgentieaanvraag op basis van hun situatie.

Ook beschikken wij over een urgentiecommissie. Deze onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. De leden van deze commissie hebben jarenlange ervaring in het werkveld en beschikken over specifieke juridische- en financiële kennis en raadplegen een medisch specialist als dat nodig is.

Het Vierde Huis werkt op basis van heldere afspraken, oplossingsgericht en met oog voor het individu. Op deze manier nemen wij onze opdrachtgevers werk uit handen en is de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd.